Свободно време Мода и красота Здраве и спорт
Най-нови

Как да разбера дали е влюбен?

Една болест, хиляди болни, а все още ваксина няма. Светът е пълен със странности и все още има толкова много за откриване, макар да си мислим, че учените са на път да останат без хляб. Любовта! Влюбена си? Влюбен ли е и той? Искаш да разбереш дали и той споделя същите чувства и е влюбен? Има ли лесен начин да разберем дали е истина? Дали и той... е влюбен? 

Кои признаци показват, че той е влюбен? Как да разбера?
 
  • Изпитва ли сексуално влечение?
Главен признак на влюбения мъж е сексуалното влечение. Ако той я желае, то има голям шанс тя да се превърне в негова любима, но това не е никаква гаранция, че е влюбен. 
 
  • Иска душевна близост?
Това е вече вторият признак. Той търси присъствието на жената, звъни по телефона, пише имейли, разказва за себе си, даже и слуша, което е рядко срещано явление при един мъж, ако не е заинтересован.
 
  • С радост допуска жената в живота си?
Мъжете поначало са консервативни и възможността някой да нахлуе в живота им приемат като покушение върху безценната си свобода. 
 
  • Готов ли е на жертви?
Започва да се променя, прави компромиси, отстъпва, коригира плановете си, живота, хаби време, сили, енергия заради жената и отношенията с нея. 
 
  • Полага ли грижи?
Не всичко опира до материалното. Но неговото желание трябва да се оцени. Той често се опитва да й угоди в желанията и настроенията. 
 
  • Не причинява болка
Влюбеният мъж никога няма да причини болка нарочно. За него е просто немислимо да й изневери и причини болка. 
 
Каквото и да се случи, вярвайте на интуицията си.
 
 
Очаквайте следващите ни статии за любовта:
 
- Как да разбера дали съм влюбен? 
- Как да разбера дали той е влюбен?
- Как да разбера дали сме един за друг?
- Как да разбера дали той ме харесва?
- Как да разбера дали тя ме харесва?
- Как да разбера дали той ме лъже?
- Как да разбера дали тя ме лъже?
- Как да разбера дали той ми изневерява?
- Как да разбера дали тя ми изневерява?
- Как да разбера дали той е за мен?
- Как да разбера дали тя е за мен?
 
 
Най-нови

Неочакван отговор на предложение за брак със серенада!!!

Серенада? Да! Всичко беше толкова прекрасно. Младежът искаже да направи изненада на своята любима и да и предложи брак...

Но краят беше неочаквана изненада за самия него! Приятно гледане :)

Най-нови

Слави и Преслава - еднократна афера или истинска любов?

Преслава е поредната бройка в леглото на Слави. Това шушукат в кулоарите на бТВ, след като стана ясно, че двамата са имали романтична вечеря и бурна нощ след това.

Интригата между Слави и Преслава започва от първия ден на участието й в „Гласът на България“.

 

 

Най-нови

Райна очарова феновете си с нова визия!

Поп фолк дивата Райна отново прикова вниманието на всички с новата си визия!

Красавицата се появи в телевизионно интервю с чисто нова и страхотна визия. Райна е решила да смени стила си и този път се появи в изцяло спорта визия. Феновете и почитателите й останаха много изненадани и определено много харесаха новото амплоа на любимката си.

Най-нови

Снимка на Райна взриви Фейсбук за секунди!

Сега вече всички се убедиха, че Райна притежава най- с*ксапилното тяло сред напомпаните си до пръсване колежки. Дивата красавица предложи невероятна гледка на феновете и почитателите си, които изпаднаха във екстаз. Райнето заголи д*пе и замалко да изкърти мрежата.

 

 

Най-нови

Пернишко дете

 

Дете на перничанин се прибира след последния учебен ден.
Баща му го пита:
- Как минà сине, справù уи се ?
Синът:
- Шест двойки тате…
Бащата:
- Уеуееее, гоуем бой че падне !!!
Синът:
- Да бе, я съм им земàл адресите.
Най-нови

Кога не бива да казвате "Да" / "Не"

 

Ситуацията двойките в днешно време да живеят без брак е много честа и актуална. Много от двойките предпочутат да живеят на семейни начала.

Според социолозите съжителството е тенденция, а сватбата се приема като консервативна отживелица. Сватбите намаляват и хората все повече залагат на неформалното съжителство. Дали разковничето не се крие по-скоро в несигурността на единия от двамата да се врече във вярност към другия? А тук веднага се появява въпроса за какво ни е свобода ако наистина обичаме човека до нас. Всяко „за” и „против” в случая се явява нож с две остриета.


„Нали без това се обичаме, каква е разликата дали ще сме женени или не“.. Животът ни поднася всякакви изненади и никога не може да бъдем сигурни дали човека до нас няма да се промени в един момент.

От началото на 90-те години браковете и раждаемостта у нас рязко намаляват заради проблемите в икономическото състояние на страната. Статистиките показват рязък спад от 1990 г. до днес. Раждат се по-малко деца, като все повече от тях се появяват на бял свят без мама и татко да са се врекли в брачен съюз. 
Но все пак ако вие сте от по-смелите и искате да се жените, имате в предвид, че понякога еуфорията от любовта може да ни повлияе да вземем грешно решение.

Затова вижте в които случаи не бива да казвате заветното „Да”, и в кои – „Не”.

Кажете "Да", ако:
1. Знаете, че Той не е идеален, но това не Ви дразни.
2. Натъжавате се и двамата, ако се окаже, че по една или друга причина трябва да отложите срещата си.
3. Звъните си често по телефона или използвате други начини, за да си кажете нещо важно или 'просто така'.
4. Заедно сте от половин година, но вълнуващите теми за разговор не са се изчерпали.
5. Гордеете се един с друг...
6. ...и изпитвате постоянно желание да правите секс.

Кажете "Не", ако:
1. Надявате се да го превъзпитате.
2. Разказвате на приятелките си неща от сорта: "Е, той не е гений, нито е особено добре възпитан, ама все пак..."
3. Досещате се предварително какви ще бъдат изненадите, които Ви подготвя.
4. Не харесвате подаръците му и начина му на поведение в обществото.
5. Когато Ви се ще да си поговорите с някого "от сърце" не отивате при него, а звъните на приятелка.
6. Дразни Ви много поне веднъж дневно.

Най-нови

Как да се справим, докато сме безработни? 10 стъпки, които ви делят от нова работа

 

 

„Най-тъмната част на денонощието е тази, която е най-близка до най-светлата”

Когато сме безработни и имаме да храним няколко гърла, се чувстваме като в бездънна яма, но нека не забравим, че след дъжда се появява дъгата. Затова нека се възползваме от „дъждовното” време, през което не ни се налага „да полеем градината” (а го прави дъжда), да го използваме за това да направим „напоителна система за сухия период на годината". Драги читатели, имам в предивид, че можем докато сме безработни, да се занимаваме с повишаване на квалификацията си и да не губим самочувствието си.

 

Да не изпадаме в паника само защото сме безработни и че шансовете да ни наемат се намаляват непрекъснато. Проучване на CareerBuilder.com показва, че мнозинството работодатели симпатизират на безработните.

 

Също така не бива да се залъгваме, че не е рецесия, но в никакъвслучай не зачерквайте сами собственото си CV от цялостната картина, защото никога не се знае кого ще хареса работодателят.

 

Предлагам ви няколко съвета за това, как да си използвате времето, през което не сте назначен на работа.

  • Приемете работа на временен договор.

Нищо не се знае, ако се справите в рамките на този временен договор, може и да ви предложат постоянна позиция. Няма какво да рискувате, а и освен това ще обогатите познанията и опита си.

  • Повишете квалификацията си с курс.

Никога не спирайте да подобрявате своята техническа компетентност. Учете. Това показва, че се отнасяте сериозно към вашата професия. Освен това курсовете са една чудесна възможност да завържете нови познанства, а някое от тях може да излезе полезно и да ви се отвори възможност за работа. 61% от мениджърите препоръчват на анкетираните безработни да минат на курс за преквалификация или повишаване на квалификацията.

  • Работете като доброволец.

Често компаниите се спират на определени хора, не само защото те имат нужната квалификация, но и защото показват характер и почтеност. Когато се кандидатирате за определена длъжност и напишете в CV- то си, че сте поемал работа в различни доброволни каузи това ще направи добро впечатление на работодателя. Този факт показва, че у вас има страст и грижа към обществото.

  • Започнете собствен бизнес.

Започването на собствен бизнес отнема време и пари. Ако ги имате – действайте! Докато се подготвяте, неусетно ще получите много знания в различни области от търговията до маркетинга. Дори да не ви потръгне като работодател-бизнесмен, винаги можете да се върнете назад и да започнете работа при някой друг. Може да изгубите определена сума пари, но със сигурност ще натрупате много нов опит.

  • Стартирайте професионален блог.

Много хора ще ви видят в експертна светлина и така може да ви отсеят от другите кандидати за определената длъжност. Професионалният блог може да бъде добър начин да се популяризирате сред потенциалните работодатели.

  • Направете личен контакт.

Няма нищо лошо в това да поискате помощ от близки и познати и да ползвате техните връзки и контакти. Даже е много по-вероятно е да ви забележат, ако връчите CV-то си лично, отколкото, ако го изпратите по мейла. Това можете да направите само, ако си изградите широка мрежа от контакти (чрез приятели, семейство и бивши колеги), които могат да ви организират среща с въпросния работодател.

  • Използвайте времето си като безработен за трупане на идеи.

Без значение в каква област сте работил досега, ако имате някакви нови хрумвания и идеи за развитие във вашата област и ги споделите на интервюто за работа, може и да впечатлите потенциалния работодател и той да ви открои от тълпата.

  • Следете какво се случва в развиващите се индустрии.

Експертите казват, че в момента работа се намира в сферите на информационните технологии, търговията и обслужването на клиенти. Следете обявите за работа в тези сфери като продължавате да хвърляте по едно око и на обявите във вашия професионален бранш.

  • Проследете какво се случва с вашето CV.

По-голямата част от хората, които си търсят работа не предприемат стъпката, да се обадят и да разберат дали работодателят е получил автобиографията им. А това е един добър ход, с който ще подскажете на компанията, че сте заинтересуван от мястото. Можете да го направите чрез писмо или имейл.

  • Променяйте CV-то си спрямо всяка обява.

След като прочетете обявата за работа, напишете си нова автобиография, в която използвайте ключовите, специфични думи, които отговарят на търсенето за съответния пост. Така има по-голям шанс работодателят да ви забележи и да ви извика на интервю, отколкото ако разпращате едно и също CV на всички обяви.

 

Успех! :)

 

 

Най-нови

Как се управлява ефективно в стил „Д-р Хаус”

 

Или просто как се управлява ефективно. Ние в България го знаем най-добре. Вероятно в една класация за управлянието ще бъдем на челна позиция, защото следното определение за наистина „ефективно” управление е така присъщо на системата ни, че само можем да се „гордеем” с нея.

Сигурна съм, че ще се съгласите с думите ми, след като прочетете текста.

Искам само да отбележа, че е използван дълбок сарказъм, който разбира се, е също присъщ за нашенските земи. Свикнали сме с това.

 

Kак се управлява "ефективно"?

Ако имате служител, от който сте доволен и работите добре в екип, то чудесните резултати от съвместната ви работа представяйте в единствено число, а поощрения и бонуси изпращайте само в мислена форма. Но пък, за да се знае колко сте готин, малко семки и бонбонки вършат работа, за да се почувства служителят oценен.

Също така му делегирайте отговорностите си, за да имате време вие да се развивате - развявате, а той да няма възможност да се обърне, че с тези си качества да не вземе да се открои ненадейно. И не на последно място, не пропускайте случай да го дезинформирате, да се отмятате от думите си и други подобни, за да се знае кой е шефа все пак!

 

Ако имате служител, за който нямате сведения, че е нечия "слушалка", то това означава, че и спрямо вас няма да прояви подобни умения. Това автоматично го изключва от списъка с вероятните повишения в службата, евентуалните вдигания и повдигания на заплатата. Вероятно той не се включва в клякарската мрежа с дълги пипала, което разбира се го държи настрани от страшния списък на служителите, които могат да се повишат.


Но пък, за да изразите доволството си го възнаградете /като допълнение към основната му работа/ с някоя от следните дейности - чистач на офис, извършване на хамалски услуги и все пак нека да е така добър да не надига глава, не дай си боже и глас, че... Това е за негово добро все пак, ще го спаси от порока да притежава чувство за приличие, колкото и уличен котарак, макар че сравнението би било направо в ущърб на въпросното животинче.

 

И за да парирате подобни прояви  го уведомете /не лично, разбира се/ как сте го отървали от няколко уволнения /тук вече лично сте се намесили/, а това, че сте му спестили "един камион" неприятности, да го проумее  най-накрая, и да си трае!


Ако имате служител от друг отдел, до който сте опирали, за да може да си свършите работата, непременно му вменете, че това е едва ли не негова основна функция и едно благодаря му стига. В никакъв случай, даже и с мимика не показвайте, че сте доволен. Същевременно при първа възможност, не пропускайте да му намекнете, че когато е бил на сантиметър да ви се издигне в очите и шат главата, защото точно сега има друг важен задник за спасяване. Оставете го да робува на вашите предразсъдъци, не че това да ес робува на такива не е несправедливо.

 

И без това служителите са принудени да устоят на ред съблазни, като желание за  повишение в службата или по-висока заплата, затова нека посеем повече кълнове на страх в умовете им, които са благодатна почва за всякакви внушения.


А след като посеете подходящите семена, чакайте само мига, в койтослужителят ви, ще чува мислено как един чук заковава капака върху ковчега на неговото предложение относно развитието на вашия бизнес. Макар, че отрицателната гласност, предизвикана от вас, ще да му се отрази пагубно в професионално и обезсърчаващо в емоционално отношение, вие не се притеснявайте, гледайте си кефа.

 

Всяка прилика с лица и събития  е случайна, но всеки припознал се, да се счита  за злоупотребил със служителите.

 

Най-нови

Адът не функционира! Затова пък доказва съществуването на Светия Дух

 

 
Текстът по-долу е всъщност въпрос, даден на изпита по химия във Вашингтонския университет. Отговорът на един от студентите бил толкова “професионален”, че професорът го споделил с колегите си чрез Интернет, благодарение на което го четем и ние.
 
Въпрос: Адът екзотермичен (отделя топлина) ли е или е ендотермичен (поема топлина)?
 
Повечето студенти написали отговор съгласно вярванията си, използвайки правилото на Бойл – газовете се охлаждат при разширяване и се нагряват при свиване.
 
Един от студентите обаче написал следното:
Първо, трябва да знаем как масата на Ада се изменя във времето. Следователно трябва да знаем скоростта с която душите влизат в Ада и респективно излизат оттам. Мисля, че с достатъчна точност можем да предположим, че след като една душа попадне в Ада, тя не може да го напусне. Следователно напускащи Ада души няма. По въпроса колко души влизат в Ада, нека да разгледаме различните религии съществуващи в днешния свят. Почти всички религии твърдят, че ако не си техен последовател, ще попаднеш в Ада. След като религиите са повече от една и никой не принадлежи на повече от една религия, можем да приемем, че всички души ще попаднат в Ада. При сегашните данни за раждаемост и смъртност, може да се очаква броят на душите в Ада да нараства експоненциално. Да разгледаме скоростта на изменение на обема на Ада, тъй като закона на Бойл твърди, че за да се запазят температурата и налягането в него, обемът му трябва да нараства пропорционално на нарастването броя на душите там.
 
Оттук произтичат две възможности:
 
1. Ако Адът се разширява по-бавно отколкото душите постъпват в него, тогава температурата и налягането ще нарастват докато вратите му не издържат и целия Ад се изсипе на Земята (until all Hell breaks loose).
 
2. Ако Адът се разширява по-бързо от нарастването броя на душите в него, тогава температурата и налягането ще спадат докато той замръзне.
 
И така, какво ще се случи? Ако приемем за верен постулата, формулиран от приятелката ми Тереза, че “по-скоро Адът ще замръзне отколкото аз да спя с теб” и като вземем предвид факта, че миналата нощ спах с нея, тогава 2 трябва да е вярно, и тогава Адът е екзотермичен и вече е замръзнал. Крайният резултат от тази теория е, че щом Адът е замръзнал, то той не приема повече души и следователно не функционира… оставяйки само Рая и по такъв начин доказвайки съществуването на Светия Дух, което обяснява защо миналата нощ Тереза през цялото време викаше “О, боже!”.
 
За да направите тази страница любима, натиснете
Ctrl + D
от клавиатурата си.